Liefdesverhalen

We koesteren de herkomst van onze sieraden en we vertellen ook graag verhalen van nu.
Deel jouw verhaal met ons. Word een Menina.

Deel jouw verhaal

Femke & Johannes

Mijn naam is Femke uit België en ik kreeg een prachtige verlovingsring van Menina gekregen!
Ik heb altijd al een unieke en tijdloze ring gewild, dus wat beter dan een vintage stuk! Ik gaf mijn vriendje hints gegeven door hem foto's van
vintage ringen op Pinterest! Mijn vriend vroeg waar hij zo'n ring kon vinden en de zoektocht zoektocht begon, wat echt moeilijk is in België.
Via Instagram vond ik Menina! Al mijn
favoriete ringen werden rechtstreeks opgestuurd naar mijn vriendje, ondertussen mijn verloofde! Toen ik
deze ring tegenkwam was ik meteen verliefd en bestelde hem vooraf! Mijn vriend voltooide de aankoop en liet hem bezorgen op een geheime
locatie, zodat ik totaal niet op de hoogte was van zijn plan. Op 10 maart 2021 verraste hij me met een met een aanzoek met mijn droomring! En ze leefden
nog lang en gelukkig.

Athina

Via Instagram kwam ik op de pagina van Menina terecht een tweetal jaar geleden en wauw, ik was op slag verliefd. Alles wat ik me bij vintage juwelen had kunnen voorstellen kreeg ik te zien op hun website en IG pagina… Uit zoveel moois is het steeds moeilijker kiezen, zeker omdat ze steeds met de mooiste juwelen tevoorschijn komen. Ik hou ervan om te fantaseren wat de juwelen al meegemaakt hebben, welke verhalen ze al met zich mee dragen,… En het is gewoon fantastisch om verder te schijven aan hun verhaal, investeren in mooie tijdloze juwelen die je op een dag kan doorgeven aan de volgende generatie. Telkens ik met een pareltje van hen rond men vinger buiten kom krijg ik steeds hele fijne complimentjes. Ik kan gerust zeggen dat ik een hele grote Menina fan ben, en dat heeft niet alleen met de juwelen te maken, ze leveren ook gewoon prachtig werk en zijn steeds heel behulpzaam.

Daphne & Jeffrey

Na een avondwandeling op het strand in Griekenland ging mijn nu verloofde op een knie, met de prachtige Adriana ring!

Na veel zoeken kwam hij op deze ring uit met een opaal. Hij zat helemaal klaar voor de drop en bestelde hem gelijk. De steen maakt creatief, vrolijk, optimistisch en stimuleert een interesse in kunst en mooie dingen. Wat perfect past, aangezien ik zelf in de kunst sector werk. Daarnaast heeft het een sterke connectie met liefde en passie. Een perfecte ring voor een aanzoek!

Niels & Sharon

Als aandenken aan de geboorte van onze dochter wilde ik mijn vrouw graag een ring geven. Onze dochter heeft sterrenbeeld Ram. Ik wilde daarom een ring die meteen opvalt! Een ring die staat voor de eigenschappen van een Ram: doorzettingsvermogen, eerlijkheid, directheid, uitdaging en ambitie. Een ring die meteen aanwezig is wanneer je haar uit het doosje haalt.  

Op de website van Menina Amsterdam zag ik een prachtige ring die perfect was voor deze gelegenheid. Ik ben blij dat ik mijn vrouw zo’n betekenisvol cadeau heb kunnen geven die haar voor altijd herinnert aan dit bijzondere moment!

Lydia & Mart

Op 8 februari 2021 heeft mijn (nu) man mij ten huwelijk gevraagd met een vintage Emerald cluster ring van Menina. Hoe ik zo gelukkig ben geworden? Misschien heb ik hem wat hints gegeven door hem Menina's Instagram posts... Ik kan het ten zeerste aanbevelen om dat te doen want mijn verlovingsring is de ring waar ik altijd van gedroomd heb! Op de vrije dag, hadden we hadden we een last minute loveshoot in een besneeuwd landschap met fotograaf Puurvastgelegd. Tegen het einde van de shoot, vertelde de fotografe dat ze vond dat ze genoeg foto's had gemaakt genoeg foto's had gemaakt, waarop Mart zei: "Nou, ik heb nog nog iets te doen..." en haalde dat groene doosje tevoorschijn dat ik onmiddellijk herkende. Toen de ring aan familie en vrienden te laten zien zeiden ze allemaal dat de ring zo mij is. Het was maar een korte verloving,
want we trouwden in maart met alleen beide ouders aanwezig waren. Dus in twee maanden ging ik van helemaal geen ringen naar twee ringen, die ik met trots draag omdat het laat zien dat ik voor altijd bij Mart hoor.

Jessica Scheffers

Ik ben al een tijdje op zoek naar een gouden eeuwigheidsring met Smaragden en Diamanten voor een tijdje. Ik heb Indo-Europees bloed via mijn moeders kant van de familie, en Nederlands Nederlands-Indië (het huidige Indonesië) stond vroeger bekend als de 'Gordel van Smaragd'. Ik wilde een vintage ring in plaats van een nieuwe ring; Een ring met een verhaal uit een vervlogen tijd.

Op de webshop van Menina zag ik deze
prachtige eeuwigheidsring genaamd "Maia". Helaas zijn mijn grootouders er niet meer, maar door een nieuw verhaal aan deze ring te geven hou ik
de gedachte aan hen en de verhalen over de 'Gordel van Smaragd' levend en maak ik iets dat niet meer tastbaar is weer tastbaar. Mooi Maia ik zal je dragen met heel veel liefde en trots en hopelijk mag ik je op een dag doorgeven aan mijn kinderen.